1 de des. 2009

KAFKA A SANTA AGNÈS

El senyor Kafka s’hagués sentit com peix a l’aigua si hagués tingut l’oportunitat de redactar les “Cròniques de Santa Agnès”. Els veïns d’aquest poble ens sentim identificats amb els protagonistes de les seves novel.les quan ens llevem al matí i ens trobem en una altra situació inversemblant que ens fa plantejar el dia a dia amb una improvisació contínua.

La situació actual supera tots els límits, portem dos anys carregant-nos de paciència per les obres de l’Avinguda Gaudí, però ens dóna forces el fet de pensar que tot és per bé, allò tan conegut del “treballem per vostè, disculpi les molèsties”. Però, ara ja n’hi ha prou, i més tenint en compte que aquest desgavell vé originat per una manca de previsió, de càlculs, d’iniciativa i d’avançar-se als problemes per part del Consistori.
Podríem aventurar que som l’únic poble del món en el que hom agafa un autobús i no pot tornar, sí, sí, tal com sona. Que volem anar a passejar per La Roca Village? Que volem anar a Llinars? Molt bé, anar-hi hi anirem, però tornar...., això son figues d’un altre paner.

L’Ajuntament de La Roca, ara fa dos anys, va decidir canviar un projecte aprovat i consensuat amb els propietaris afectats i amb l’INCASOL per a desenvolupar una unitat d’actuació, la UA14. No hi tenim res a dir pels canvis, bé potser sí perquè ara s’ha aprovat un conveni en el que l’Ajuntament (és a dir, tots els veïns i veïnes) es fa càrrec del cost de l’arranjament de l’avinguda Gaudí i de les zones verdes, perquè els canvis que ha demanat l’Ajuntament han suposat un endarreriment de les obres i un sobrecost que l’Incasol no pensa assumir.

Per no perdre el fil, l’Ajuntament de La Roca decideix canviar el projecte però inicien les obres, sense tenir aprovat ni consensuat el nou. Això ha implicat que durant dos anys hàgim tingut l’eix principal de circulació del poble aixecat, sense mantenir les mides de seguretat pel que fa als vials de circulació, amb la perillositat i risc que això implica tant per vianants com per a conductors, donant lloc a situacions molt complicades al trobar-se un turisme i un vehicle d’alt tonatge. Les obres, durant aquests dos anys han estat molt de temps aturades o a mig gas degut a que el canvi de projecte no estava resolt. Així les coses, ens trobem en que el passat dimarts tallen en un sentit la circulació de l’avinguda, permetent tant sols el pas de vehicles en direcció a Cardedeu, i per fer el recorregut en sentit contrari s’ha de passar per carrers inaccessibles pels autobusos. Per a solucionar el fet l’Ajuntament pren la decisió salomònica d’anular les parades en direcció a La Roca i l’autobús ja no s’atura al poble.

El pitjor està per venir, a partir del mes de Gener tallaran la circulació en ambdues direccions en el tram central, llavors estarem incomunicats. Tota aquella persona que no tingui vehicle propi no podrà desplaçar-se, talment hagués caigut una nevada de tres metres.

El més trist de tot és que les coses es podrien haver fet d’una altra manera, i sense necessitat de molestar els veïns; en el nou projecte s’ha dissenyat un carrer paral.lel a l’avinguda, què costava habilitar aquest carrer primer i posteriorment aixecar l’avinguda Gaudí? La resposta la sabem: PENSAR.